lekerültek az állványok!

Az Esztergomi Fürdőszálló – amely a rendszerváltás óta eltelt 30 évben Csipkerózsika-álmát aludva várta, hogy eredeti funkciójának megfelelően szolgálhassa az ide látogató turistákat és Esztergom lakosságát – hamarosan ismét a város ékszerdoboza lesz. Az önkormányzati beruházással megvalósuló második beruházási ütem, a homlokzat és nyílászárók felújítása a végéhez ért. A kivitelezők levonultak, zajlik a műszaki átadás. Az épület kívülről már majdnem kész és hajdani fényében tündököl. A műemlékvédelmi feltárásnak és a gondos helyreállításnak köszönhetően az eredetihez legjobban hasonlító homlokzati és nyílászáró színek szinte beragyogják az utcát.

A fürdőszálóhoz számos emlék fűzi Esztergom lakóit. Az épület látványa, amely egykor a város társadalmi életének központja volt, báloknak, esküvőknek, koncerteknek, kiállításoknak adott otthont, büszkeséggel tölti el az emlékezőket.

Csodálja meg Ön is!

A felújítás következő ütemében az Esztergomi Szakképzési Centrum veszi át a stafétabotot. Az épületben az eredeti funkciónak megfelelően négycsillagos szálloda létesül, amelynek a tervezési folyamata fontos mérföldkőhöz érkezett: a Studiolo Boutique Hotel megvalósítására beadott terveket a szakhatóságok megfelelőnek tartották, a tanszálloda beruházás megkapta az építési engedélyt!

Az épület főbejáratát a park, illetve strand felőli toldásban alakítják ki, így az épület mind gyalogosan, mind a szálloda parkolójából kényelmesen megközelíthető lesz. Ebben a szükségszerű hozzáépítésben kap helyet a díszlépcsőház, amely a műemléki épület ma már nem létező szárnyában volt eredetileg, így a jelenlegi épületben nem lehetett kialakítani. A modern kor igényeihez híven liftet alakítottak ki, és itt kapott helyet a recepció és a lobby bár.  Ez az épületrész egyelőre még további munkálatokra vár.

ahomlokzat
latvanyterv

A tanszálloda-beruházás és az építési engedély nem csak az épület belső kialakítására vonatkozik, hanem a régi szálloda és gőzfürdő teljes megújulását tartalmazza a két épület között elterülő parkkal és a régi zöldház felé eső terület egy részével együtt.

A gőzfürdő épületében szépészeti és wellness szolgáltatásokat alakítunk ki, amelyek mind a szálloda vendégei, mind a városi lakosok számára elérhetőek lesznek.

A látványterveken jól látszik, hogy a főépület körül nem lesz kerítés, a későbbiek során megújuló strand, a szálloda és a régi gőzfürdő épülete által körül zárt területen árnyas park kerül kialakításra, amely bárki számára biztosít megpihenésre lehetőséget. A főút felől egy növényekkel árnyékolt pergolával fedett, mélyített parkoló fogja kiszolgálni az ide érkezőket és az Aradi tér ebbe az irányba eső része is teljesen megújul majd.

A megvalósítás következő lépése a kiviteli tervezés, amely után egy közbeszerzési folyamat végén, várhatóan a jövő év nyarán fog elkezdődni az építkezés.

Kérünk tisztelettel addig mindenkit, hogy a jelenleg csodálatosan elkészült épületet közösen őrizzük meg ugyanebben a minőségben, hogy a magasra törő tervek megvalósulása végén, mindnyájunk örömére nyithasson ki a szálloda.

Bejegyzés megosztása