Bemutatkozás

E honlap a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán működő Kubinyi András Történész Műhely hivatalos honlapja.

A Műhely a 2011-es megalapítása óta fő céljának a Pázmányra járó történészhallgatók tudományos munkásságának segítését tartja. Ennek megfelelően egyrészt több programmal próbálunk lehetőséget nyújtani a hallgatóknak a legfrissebb tudományos eredmények megismeréséhez, ismereteik bővítéséhez, másrészt igyekszünk olyan fórumokat biztosítani, ahol a hallgatók bemutathatják kutatásaik eredményét. E célokat szolgálják a klubjaink, tutóriumaink, tudományos konferenciáink és előadássorozataink is.

Ezenkívül elindítottunk egy olyan tudományos, a Karunk oktatói által lektorált folyóiratot (.studiolo), ahol a hallgatók lehetőséget kapnak az eddigi eredményeik bemutatására. Régi vágyunk, hogy az Egyetemen működő különböző tudományterületek ne egymástól elzárva, hanem a másikra figyelve és reflektálva munkálkodjanak. Ezért egy olyan interdiszciplináris folyóirat megteremtését tűztük ki célul, amelynek a fő szála a történelem, de helyet kap a művészettörténet, régészet, klasszika-filológia és az irodalomtörténet is.

A tudományos munka mellett fontosnak tartjuk a közösségi élet felpezsdítését is, ezért évente rendezünk tanszéki estet valamint farsangi bált, és ezen kívül kirándulásokat filmvetítéseket és táncházakat is szervezünk.

 

A Műhely vezetői, elérhetőségek:

Elnök: Varga Mátyás (vmsm93@gmail.com)

Alelnök: Horváth Terézia (teca9494@gmail.com)

Titkár: Oláh Róbert (olahrobert910823@gmail.com)

Külügyi referens: Schvéd Brigitta Kinga (schvedbrigitta@gmail.com)

 

Média referens és a honlap szerkesztője: Kollár Levente

A Műhely működését felügyelő oktató: Rácz György, Szovák Kornél

 

A Műhely aktív státuszú tagjai: 

Bakó Zsigmond, Balázs Zsuzsanna, Bácsatyai Dániel, Bellovics Zsófia, Bükkös Nikolett, Dallman Kristóf, Dalmadi Anna, Evetovics Zorka, Hende Fanni, Horváth Gergely, Kanász Viktor, Kárpáti András, Kéry Anna, Kiss Balázs, Kőrösi Réka, Mezei Emese, Porubszky Ádám, Rimóczi Tamás, Ruszkai Zsófia, Szovák Márton, Tamási Rebeka, Tuhári Attila, Varga Mátyás, Vámos Violetta