Piliscsaba

Előadás Friedrich István miniszterelnökről április 26-án

Köpfler Balázs, a Pázmány Történelemtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza április 26-án, kedden 17:00-tól Friedrich Istvánról, az "elfeledett" miniszterelnökről fog előadást tartani, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a Kubinyi András Történész Műhely. Az előadás címe: "Friedrich István, a megvádolt miniszterelnök. Politikai küzdelmek a Horthy-rendszer hajnalán", mely átfogó képet ad Friedrich Istvánról, valamint az 1918 és 1920 közötti időszak politikatörténeti eseményeinek hátteréről.

Programajánló: Történelem szakest lesz április 28-án

A Kubinyi András Történész Műhely idén is sok szeretettel hív minden kedves bölcsészhallgatót és oktatót egyaránt a 2016-os Történelem szakestre április 28-án, csütörtökön. Délután 4 órától kezdődik az esemény a Campuson, ahol a Pince Klubban, valamint kint a szabadban is lesznek programok, majd este 9 órától a közeli Liget Sörözőben folytatódik az esemény.

2016 márciusának második hete a kalandozások jegyében telt

2016 márciusának második fele a kalandozások jegyében telt a Műhely életében.

A hét elején tartottuk meg Kalandozások workshopunkat, ahol Bácsatyai Dániel, Haramza Márk és Varga Mátyás tartott igen érdekfeszítő előadásokat az oly sokat emlegetett hadjáratok különböző megközelítési módjairól. Az eseményről Kiss Balázs tollából olvasható beszámoló az Újkor.hu oldalán.

Újra Pázmányos Táncház!

Sok szeretettel hívunk minden kedves Pázmányost az idei első táncház alkalmunkra!
A talpalávalót ezúttal is a Kisze-Kusza zenekar biztosítja, a táncot Ilu és Tomi tanítják, valamint lesz őszi kézműves foglalkozás is Flórának köszönhetően!
A kevésbé táncos kedvűek se maradjanak otthon, hiszen remek hangulat lesz, mint mindig!

Az esemény továbbra is ingyenes, kérjük a lányokat, hogy gondoskodjanak finom sütikről, a fiúk pedig arról, hogy ne maradjunk szomjasak!

Időpont: 2015. 10. 19. (hétfő) 19:30-tól

Helyszín: Piliscsba, Klarissza-ház (Templom tér 9.)

Pázmányos táncház!

A Kubinyi András Történész Műhely sok szeretettel hív minden - nem csak töris - érdeklődőt az újra megrendezésre kerülő piliscsabai táncházra!
A zenéről a Kisze-Kusza zenekar, a táncoktatásról pedig Ábrahám Ilona és Németh Tamás gondoskodik!

Belépő nincs, de ha tudtok, egy kis enni-innivalót hozzatok! :)

Helyszín: Piliscsaba, Klarissza-ház (Templom tér 9., a kollégium mellett)
Időpont: 2014. október 20. (hétfő) 18:00

Csabatúra

Kedves Természetjárók!
 
A Kubinyi András Történész Műhely szervezésében idén is folytatódik a frappáns elnevezésű „Csabatúra” rendezvénysorozat. Első állomásként a Klotild-barlangot fogjuk meghódítani. Fő célunk a természet szépségét megcsodálni, így nem egy 20 km-es, árkokkal, csapdákkal teletűzdelt akadálypályára kell gondolni, hanem egy egyszerű, laza kis túrára. A megmérettetés vasárnap 9 órakor rajtol a HK (Fényesliget Kávézó) előtti parkolóból és nagyjából 12.00/12.30-ig tart.
 
Infók: