konferencia

A BÉCSI AUGUSTINEUM ÉS MAGYARORSZÁG - KONFERENCIA

Az MTA-PPKE ‘LENDÜLET’ EGYHÁZTÖRTÉNETI KUTATÓCSOPORT sok szeretettel hív minden kedves érdeklődőt "A BÉCSI AUGUSTINEUM ÉS MAGYARORSZÁG (Az egyházi elitképző lexikona, 1816–1918)" című műhelykonferenciájára.
 
A konferencia programja:
 
16.00 Rev. Prof. Török József (PPKE HTK): Megnyitó
 
Tusor Péter (MTA-PPKE BTK): Bevezetés
 
16.15 Fazekas István (ELTE BTK): A Győr egyházmegyei és a pannonhalmi bencés növendékek. A bécsi elitképző kutatásának módszertani problémái
 

Civilizációk és barbárok - a Kubinyi András Történész Műhely – Ókortörténeti Diákkörének konferenciája

A Kubinyi András Történész Műhely – Ókortörténeti Diákköre május 29-én (csütörtök) 11 órától konferenciát tart Civilizációk és barbárok címmel, melyre ezúton szeretnénk minden érdeklődőt meghívni.

A konferencia helyszíne: PPKE-BTK, Sophianum (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1.) 112-es terem

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További részletek a Facebookon!

 

A konferencia programja:

 

Művészet Ybl és Lechner korában - A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti konferenciája

2014. május 7-én és 8-án kerül megrendezésre Művészet Ybl és Lechner korában címmel az Egyetem művészettörténeti konferenciája.
Helyszín: PPKE BTK, Budapest, Mikszáth tér 1. Sophianum, John Lukacs terem
A részletes program megtekinthető a csatolt fájlban.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

A nők és a régi magyarországi vallásosság - az MTA PPKE Barokk Irodalom és Lelkiség Kutatócsoportjának konferenciája

Hagyományosan a húsvétot követő héten, ezúttal 2014. április 24-26-án rendezi az MTA PPKE Barokk Irodalom és Lelkiség Kutatócsoport A nők és a régi magyarországi vallásosság című lelkiségtörténeti konferenciát. A tudományos tanácskozás célja, hogy a régi magyarországi lelkiségi irodalmat ezúttal az adott korban élt nők szempontjából, „általuk" közelítse meg. A negyven előadás mindegyike a 16-18. században élt világi és szerzetesnők tevékenységével, legyen az akár magán, akár közösségi aktivitás, életük lelkiségtörténeti vonatkozásaival foglalkozik.

 

Konferencia felhívás

Tisztelt Érdeklődők!

2014 májusában a Kubinyi András Történész Műhely – Ókortörténeti Diákköre műhelykonferenciát szervez „Civilizációk és barbárok” címmel.

 

A konferencia témája: minden olyan esemény, jelenség, amikor fejlettebb kultúrák kapcsolatba kerültek más kultúrákkal hódítás, gyarmatosítás, kereskedelem során.